Urasi täsmäsuunnitelma

Uraan ja työelämään sisältyy paljon rikkautta ja haastetta. Aina ei kuitenkaan mene niin kuin Strömsössä, eli ura voi katketa tilapäisesti tai huomaat olevasi väärässä paikassa osittain tai kokonaan. Epätoivo tai paniikki tekee hiljaista tuloa kun tuntuu että oma polku vie yhä enemmän pois unelmista. 

Miten reagoit ja toimit? Mitä teet kun huomaat etteivät vanhat konstit enää pure?

Millä tavalla onnistuit aikaisemmin? Varmaan oman määrätietoisuutesi ja osaamisesi kautta. Näin on myös nyt. Voit aloittaa tavoitteellisen työhaun heti kun lakkaat murehtimasta ja ryhdyt konkreettisiin tekoihin. Aloitat parhaiten luomalla itsellesi työhakustrategian. Konkretia on A ja O eli tule ulos päästäsi ja ryhdy hommiin! Strategia määrää puolestaan suunnitelmasi. Millä konsteilla olet saanut töitä aikaisemmin? Mitkä ovat valttikorttisi ja mitä kannattaa tehdä vähemmän tai lopettaa kokonaan? Miten hallitset itsesi ja aikaasi eli missä ja koska haet oikeasti töitä? Miltä työhakupäiväsi näyttää?

 

5 käytännön keinoa tukemaan urastrategiaasi

# 1    Itsetuntemus – olet niin paljon enemmän kuin työhistoriasi.

Tunne itsesi ja tunnet maailman on ikuinen totuus. Kun tunnet itsesi tiedät myös mikä on sinulle tärkeätä, mistä pidät ja myös mitä et halua. Oivallat vahvuutesi, mikä toimiija vältät karikoita. Opit vanhoista virheistä ja käännät vastoinkäymiset voittajan tarinaksi. Tästä saat suuntaa kohti unelmaasi ja tavoitetta. Itsetunto kohoaa ja näkyy vahvuutena ja osaamisena enemmän kuin aikaisemmin, sillä mikä tapahtuu sisälläsi näkyy aina ulospäin.

 

# 2     Asenne – yhdessä arvosi kanssa kertoo miten etenet ja onnistut.

Motivaatio ja oikea asenne; näytä että olet ajan tasalla, innostunut, osaava ja halukas oppimaan. Mitkä ovat ne uudet asiat joiden avulla pääset uuteen alkuun? Heti kun tunnet onnistuvasi edes hiukan saat nähdä miten asenteesi muuttuu ja sitä kautta energiatasosi nousee.

 

# 3    Itsesi brändääminen – näytä kuka olet, minkä osaat ja mitä voit sillä kaikella tehdä.

Missä olet työssäsi ja elämässäsi onnistunut? Mitä palautetta olet saanut? Miten muut näkevät sinut ja ammattimaisuutesi? Etkö tiedä; kysy! Esimies, kollegat, ystävät voivat kaikki auttaa sinua tässä eteenpäin. Kirjaa ylös ja käytä keskusteluissa, haastatteluissa ja työhakudokumenteissa. 

Päivitä työhakustrategiasi – monipuoliset, nykyaikaiset kanavat ja työhakuvälineet. Muista, sosiaalinen media on ystäväsi!

 

# 4    Kommunikointi – miten puhut itsellesi ja muille itsestäsi ja osaamisestasi.

Viestisi on tiukasti riippuvainen itsetuntemuksesta ja itsetunnosta. Siksi #1 eli itsetuntemus on ensin saatava kuntoon sillä se on kaiken alku ja juuri.

 

# 5    Verkostosi – ketä tunnet, kuka tuntee sinut ja miten sinut tunnetaan.

Kautta aikojen hyvät ihmissuhteet ovat olleet liiketoiminnan ja työpaikkojen lähteenä. Toisen kunnioittaminen, aitous ja luottamus ovat ne asiat jotka ovat määrännet nimesi arvon. Kun aidosti autat toista pyytämättä itsellesi mitään olet oikealla tiellä. Tämä on paras tapa saada verkostosi huomaamaan sinut. 

Jos paras hetki aloittaa uuden uran suunnitelma oli vuosi sitten, toiseksi paras on nyt!

Ole utelias, innostu uudesta ja anna sen viedä sinut eteenpäin. Kokeile ja opi matkalla. Ilman virheitä et kasva

 

Jos oma itse, työilo ja tulevaisuus ovat sinulle tärkeitä ja tuntuu että poljet paikalle, tule mukaan 3.9 työpajaan 'Näin luot haluamasi työpaikan itsellesi'.